Home » Publicar una entrada

Login with your Social Account

Publicar una entrada

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

La publicació d’entrades del blog està principalment orientada per a alumnes i/o professors que vulguen mostrar els resultats assolits en els seus treballs/projectes acadèmics. No està permès publicar solucions de treballs i/o pràctiques que puguen valdre per a resoldre el mateix problema el curs següent, ja que aquest no és el propòsit del blog.

Esmentar que per als alumnes, la publicació en aquest blog pot fins i tot arribar a representar una oportunitat de treball futura, ja que cada vegada són més les empreses que miren no solament els aspectes curriculars de l’expedient, si no que volen saber en quin heu treballat, i què millor forma que dir-ho que mitjançant la publicació d’entrades en un blog.

Per a poder publicar has de registra’t primer com a usuari del blog (subscriptor), després envia un correu a larmesto@idf.upv.es indicant el teu nom, nom d’usuari i una breu descripció del tipus d’entrada que vols publicar per primera vegada (la resta de vegades no serà necessari, però s’agraeix que abans de publicar m’ho indiqueu).

La llicència per defecte Creative Commons By. Si voleu publicar amb un altre tipus de llicència, indiqueu-m’ho.

Normes d’estil:

Aquest blog està principalment orientat a l’educació en tots els seus nivells o persones autodidactes. És per tant, imprescindible que en la redacció de l’entrada es tracte d’aportar quanta informació major siga possible perquè els vostres resultats *publicables puguen ser reproduïts per altres persones, pugues fins i tot que amb menys mitjans dels quals vosaltres vau explicar per a fer el vostre treball.

L’idioma de publicació serà aquell amb el qual us trobeu més còmodes, si bé s’agraeix que feu un esforç a traduir-ho, doncs es disposa d’eines de traducció automàtiques que amb una mica de supervisió es pot fàcilment obtenir un text “decent”.

El títol ha de ser adequat i atractiu per a atraure l’interès dels lectors. Heu d’incloeu una imatge destacada (thumbnail) en miniatura que es mostrarà al costat del títol.

Aquest blog, com la gran majoria, utilitza SEO (Search Engine Optimization) que permet introduir META TAGs per a que els buscadors localitzen més fàcilment la vostra entrada. Açò implica que heu de indicar com voleu que es mostre el vostre títol (60 caràcters màx.), una descripció (160 caràcters màx.) i les paraules clau de l’entrada (les que si introduïreu en Google volguéreu que la vostra entrada apareguera primer).

Les imatges o vídeos a utilitzar deuen ser d’una qualitat acceptable i en la mesura del possible originals (o fent referència a la font de la imatge). Per a incloure imatges en el blog, primer heu de pujar la imatge (Nou->Mitjana) i després les podreu incorporar afegint un objecte a la vostra entrada (veureu un botó que ho indica). Per als vídeos l’idoni és incloure un enllaç a youtube o qualsevol altre servidor que allotge el vídeo (incloeu un enllaç a http://robotica.webs.upv.es en la descripció del vídeo indicant on poden trobar més informació).

En la mesura del possible incloeu els fitxers font (codi, dissenys, etc…), indicant el programa que vau utilitzar. Per a açò heu de primer pujar el fitxer (Nou->File) igual que heu fet per a les imatges o vídeos. Després, en el punt en el qual vulgueu indicar el fitxer a descarregar, heu d’incloure:

[wpdm_package id='xxx']

sent “id” l’identificador del fitxer (ho veureu en el moment en el qual feu públic el vostre fitxer en la barra d’informació del vostre navegador).

Per al cas concret dels fitxers corresponents a treballs d’impressió, el més idoni és pujar-los a plataformes com thingiverse (o similar), que us permetran pujar els vostres fitxers amb una gran difusió (perquè us feu una idea podeu perfectament tenir entre 50 i 100 descàrregues en un sol dia). En aqueix cas, heu d’incloure un enllaç a la url de thingiverse. A més, en la descripció del vostre projecte en thingiverse heu d’incloure un enllaç a http://robotica.webs.upv.es indicant on poden trobar més informació.

Indiqueu també els materials necessaris (tingueu en consideració que molts lectors no saben on comprar els materials o exactament quins materials han de comprar), amb paraules clau que s’enllacen automàticament a pàgines on comprar el material, algunes són url externes, unes altres són internes (especialment interessant per al material electrònic en ebay, aliexpress, dealextreme). Si voleu agregar noves paraules clau indiqueu-m’ho, per favor. Ací indique algunes que utilitze per a aquest propòsit (s’ampliarà conforme es vagen necessitant).

També pot ser interessant incloure un fitxer excel amb un BOM (Bill of Materials).

Finalment heu d’indicar a quines categories pertany la vostra entrada. Trobareu una llista de categories, però si creeu convenient agregar una nova categoria no dubteu a indicar-m’ho i l’agregaré per vosaltres.

Les entrades una vegada publicades poden ser modificades, però el recomanable és deixar-la en un estat d’esborrany fins que un supervisor la puga revisar i estiga en condicions de ser publicable.

Si voleu que els subscriptors comenten aspectes de la vostra entrada, heu d’habilitar la casella “permetre comentaris”.

Qualsevol dubte no dubteu a preguntar-m’ho.

Administrador de la web.

Notícies

No hay noticias